Nyt medlem:

Skøjteskole, Teen begyndere og voksenhold er Esbjerg Skøjteklubs hold for nye og letøvede skøjteløbere. Holdene henvender sig til alle, som har lyst til at lære at stå på skøjter – både drenge og piger.

Har du aldrig stået på skøjter før, så er der hold-i-hånd piger, som vil sikre dig en god start på skøjter – eller du kan tage mor/far med på isen de første par gange.

Skøjteløberne får mest ud af træningen, hvis mor/far ikke opholder sig i skøjtehallen. De første par gange må forældrene selvfølgelig gerne være i hallen, dog ikke i boxen hvor skøjteløberne går af og på isen. Forældrene kan sidde i Bo Bedre Loungen. Herfra er det muligt at holde øje med løberne og de kan hurtigt komme ned til løberne, hvis de har brug for hjælp.

Holdene er inddelt efter alder:

Skøjteskole er for de 3-10 årige.
Teen begyndere er for de 10+ årige.
Voksenhold er for de 16+ årige

Holdene bliver undervist af klubbens træner samt evt. hjælpetrænere. Der trænes to gange om ugen, men du kan også vælge blot at skøjte en enkelt gang om ugen.

Udover kontingentet deltager man som medlem i klubben, også i vores frivillige arbejde. Det er bestemt overkommeligt arbejde, det kan være at udlevere skøjter nede på torvet, i skøjtehallen eller hjælpe til ved eksempelvis borddækning til Bierfest. Dette frivillige arbejde gør at vi kan holde kontingentet nede.
Hvis man ikke har mulighed for at tage en vagt, kan man betale et gebyr. For skøjteskole-børn drejer det sig om 2-3 af disse vagter i løbet af en hel sæson, mere er det ikke.
Der vil altid være en erfaren person, der vil hjælpe med at passe en vagt, så man ikke skal stå i en ukendt situation.

Skøjter:

Hvis du ikke selv har et par skøjter, så kan du leje nogen i klubben. Dette koster 40 kr. pr. gang eller 500 kr. pr. sæson (+ 300 kr. i depositum).

Henvendelse vedr. sæsonlejede skøjter kan ske på følgende e-mail
adresse: skojteskole@esbjerg-skojteklub.dk du kan spørge i klubben.

På sigt vil det være en god idé at købe sine egne skøjter. Du kan spørge i klubben, ved bestyrelsen, hos trænerne, andre forældre eller kigge på klubbens hjemmeside, hvor der næsten altid er brugte skøjter til salg.

Det er vigtigt, at du ikke køber skøjter i sportsforretninger eller varehuse, da disse skøjter ikke er gode nok.

Facebook:

På facebook har Esbjerg Skøjteklub oprettet en gruppe:

Køb & Salg af professionelt udstyr til kunstskøjteløb”.

Her kan du købe brugte skøjter, skøjtekjoler, skøjtedragter og træningstøj.

Ligeledes har vi en gruppe for alle medlemmer af klubben, den kan du finde her

Påklædning:

Til skøjtetræningen er det vigtigt, at du har varmt og praktisk tøj på.

Tøjet skal være tætsiddende, så bukserne ikke “griber fat” i skøjten. Ingen comboybukser. Husk vanter – der er ingen adgang på isen uden vanter. Håret skal altid være samlet i en hestehale eller lignende, så det ikke er i vejen. Der er mulighed for at klæde om i klubbens omklædningsrum.

Off ice:

En gang om ugen tilbydes der off ice træning for skøjteløberne på Skøjteskole og teen begyndere. Off ice træning er fysisk træning, som understøtter de færdigheder der er behov for at blive en dygtig skøjteløber.

Off ice træningen er også vigtigt for at forebygge skader. Det er frivilligt om man ønsker at deltage i off ice træningen, men det anbefales, da det er en meget vigtig del af opvarmningen inden skøjtetræningen. Husk sjippetov.

Praktiske oplysninger:

Ved alle træninger vil der være en repræsentant fra bestyrelsen til stede, så du kan få svar på evt. spørgsmål. Klubben kan også kontaktes via e-mail Kontakt@esbjerg-skojteklub.dk.

På klubbens hjemmeside vil der løbende være informationer omkring evt. træningsændringer, sociale arrangementer, konkurrencer mv., så vi opfordrer dig til jævnligt at tjekke klubbens hjemmeside.

Sociale arrangementer:

Det sociale liv i Esbjerg Skøjteklub vægtes højt. Det skal være sjovt at gå til skøjtning – både på og udenfor isen. Flere gange om året arrangeres sociale arrangementer, som man opfordres til at deltage i. Det kan fx være fastelavnsfest, som foregår på isen, men også arrangementer som fx julefrokost.

I løbet af sæsonen er der også mulighed for at deltage i camps fx i skolernes ferie.

Konkurrencer:

Allerede i løbet den første sæson vil der være mulighed for at deltage i begynderkonkurrencer og FunSkate konkurrencer. Konkurrencerne er tilrettelagt så alle kan være med og det er en stor oplevelse for såvel børnene som forældrene.

FunSkate: Der arrangeres fire FunSkate konkurrencer om året. Der vil blive afholdt informationsmøder omkring FunSkate konkurrencerne og du kan læse mere om dem her på hjemmesiden: www.funskate.org

Begynderkonkurrencer: Dette er skøjteløbernes første rigtige konkurrence, hvor de er alene på isen. Løberne laver et fælles program som de øver i løbet af træningen, så de er godt rustet til denne store oplevelse. Løbere helt ned til 4 års alderen kan deltage i disse konkurrencer.

Der er ingen krav til påklædningen til disse konkurrencer, men mange løbere benytter denne chance til at få deres første fine skøjtekjole på og få håret sat fint op.

Klubnåle:

I løbet af sæsonen vil der blive afholdt små tests. Testene består af elementer fra træningen, som børnene er fortrolige med. Når man har bestået testen kan man købe en klubnål.

Børnene er altid stolte, når de har bestået en test og de bærer med stolthed klubnålen på deres træningstøj eller skøjtetaske. Man kan i alt bestå 6 klubnåle.

Vild med skøjtning:

Det er optimalt at starte med kunstskøjteløb i 3-6 års alderen, men man kan starte i alle aldre. Løberne lærer forbavsende hurtigt at suse af sted på skøjterne og lærer pirouetter, skøjtespring mv. Det er selvfølgelig forskelligt hvor hurtigt løberne udvikler sig, men efterhånden som man tilegner sig flere skøjtemæssige færdigheder har man mulighed for at rykke til en af klubbens øvrige hold. Dette aftales i samarbejde med klubbens cheftræner.

Esbjerg Skøjteklub har ansat en professionel skøjtetræner.

Træneren varetager sammen med klubbens hjælpetrænere den daglige træning på isen, off ice træningen, udarbejder programmer til løberne mv.

Ud over vores fuldtidstræner er der også ansat et antal hjælptrænere samt hold-i-hånd piger.

Vi glæder os til at se dig i Esbjerg Skøjteklub!

Med sportslig hilsen

Esbjerg Skøjteklub