Nyt medlem:

Skøjteskolen, Teen begyndere og Voksenholdet er Esbjerg Skøjteklubs hold for nye og letøvede skøjteløbere. Holdene henvender sig til alle, som har lyst til at lære at stå på skøjter – både drenge og piger.

Har du aldrig stået på skøjter før, så er der hold-i-hånd piger/drenge, som vil sikre dig en god start på isen.

For at børnene bedst muligt kan koncentrere sig om træningen, så anbefaler vi, at forældre og søskende opholder sig i Bo Bedre Loungen. Herfra er det muligt at holde øje med barnet/børnene. Hvis barnet/børnene får brug for forældrene i løbet af træningen, så vil I blive kaldt ned.

De første par gange må forældrene selvfølgelig gerne være i hallen, dog ikke ved indgangen til isen, hvor skøjteløberne går af og på.

Holdene er inddelt efter alder:

Skøjteskolen er for de 3-10 årige.
Teenbegynder er for de 10+ årige.
Voksenholdet er for de 16+ årige

Holdene bliver undervist af klubbens hovedtrænere samt hjælpetrænere. Der trænes to gange om ugen, men du kan også vælge blot at skøjte en enkelt gang om ugen.

Udover kontingentet deltager man som medlem i klubben, også i vores frivillige arbejde. Det er bestemt overkommeligt arbejde. Det kan være at udlevere skøjter nede på torvet, i skøjtehallen eller hjælpe til ved eksempelvis borddækning til Bierfest. Dette frivillige arbejde gør, at vi kan holde kontingentet nede.
Hvis man ikke har mulighed for at tage en vagt/vagter, kan man betale et gebyr.

For løbere på Skøjteskolen, Teenbegynder og Voksenholdet drejer det sig om 2-3 af disse vagter i løbet af en hel sæson, mere er det ikke.
Der vil altid være en erfaren person, der vil hjælpe med at passe en vagt, så man ikke skal stå i en ukendt situation.

Skøjter:

Som nybegynder er det en god idé at leje skøjter, da kunstskøjter af en ordentlig kvalitet, er en dyr anskaffelse (ca. 1000 – 1500 kr). Vi anbefaler, at der lejes skøjter, når man går på begynderhold.

Skøjter kan lejes i klubben, det koster 80 kr. pr. måned eller 30 kr. pr. gang.

Henvendelse vedr. sæsonlejede skøjter kan ske på følgende e-mail
adresse: maj-britt@esbjerg-skojteklub.dk eller du kan spørge i klubben.

På sigt vil det være en god idé at købe sine egne skøjter, men snak altid med trænerne inden køb af egne skøjter.

Kig efter brugte skøjter/udstyr på Facebookgruppen Køb & salg af professionelt udstyr til kunstskøjteløb eller kontakt Skate-Bootique eller Skov Skating for køb af nye skøjter/udstyr.

Det er vigtigt, at du ikke køber skøjter i sportsforretninger eller varehuse, da disse skøjter ikke er gode nok til skøjtetræning.

Påklædning:

Til skøjtetræningen er det vigtigt, at du har varmt og praktisk tøj på.

Tøjet skal være tætsiddende, så bukserne ikke “griber fat” i skøjten. Ingen comboybukser. Husk fingervanter – der er ingen adgang på isen uden vanter. Håret skal altid være samlet i en hestehale eller lignende, så det ikke er i vejen. Der er mulighed for at klæde om i klubbens omklædningsrum.

Off-ice:

Der tilbydes også off ice træning for skøjteløberne på Skøjteskolen og Teenbegynder. Off ice træning er fysisk træning, som understøtter de færdigheder der er behov for at blive en dygtig skøjteløber.

Off-ice træningen er også vigtigt for at forebygge skader. Det er frivilligt, om man ønsker at deltage i off-ice træningen, men det anbefales, da det er en meget vigtig del af opvarmningen inden skøjtetræningen. Husk sjippetov.

Praktiske oplysninger:

Ved alle træninger vil der være en repræsentant fra bestyrelsen/Skøjteskoleudvalget til stede, så du kan få svar på evt. spørgsmål. Klubben kan også kontaktes via e-mail Kontakt@esbjerg-skojteklub.dk.

Facebook:

Esbjerg Skøjteklub har en gruppe for alle medlemmer/forældre af klubben, Esbjerg Skøjteklub Medlemsgruppe for medlemmer og forældre, hvor der løbende vil være informationer omkring evt. træningsændringer, sociale arrangementer, konkurrencer mv., så vi opfordrer dig til jævnligt at tjekke Facebookgruppen.  

Sociale arrangementer:

Esbjerg Skøjteklub vil gerne have et aktivt klubliv og håber, at du og dine forældre vil hjælpe os med at få en klub, hvor det er sjovt at gå til skøjtning – både på og udenfor isen. Flere gange om året arrangeres sociale arrangementer, såsom fastelavnsfest, som foregår på isen, julefrokost osv.

Skoleferier:

I Skoleferier (uge 42, 51, 52, 7) kan vi ofte få mere samlet istid, hvorfor vi ikke har normal træningsplan, men i stedet afholder camps.                                                                             

Konkurrencer:

Allerede i løbet af den første sæson vil der være mulighed for at deltage i begynderkonkurrencer og FunSkate konkurrencer. Konkurrencerne er tilrettelagt så alle kan være med, og det er en stor oplevelse for såvel børnene (komma) som forældrene.

FunSkate: Der arrangeres tre FunSkate konkurrencer om året. Der vil blive afholdt informationsmøder omkring FunSkate konkurrencerne, og du kan læse mere om dem her på hjemmesiden: www.funskate.org

Begynderkonkurrencer: Dette er skøjteløbernes første rigtige konkurrence, hvor de er alene på isen. Løberne laver et fælles program som de øver i løbet af træningen, så de er godt rustet til denne store oplevelse. Løbere helt ned til 4 års alderen kan deltage i disse konkurrencer.

Der er ingen krav til påklædningen til disse konkurrencer, men mange løbere benytter denne chance til at få deres første fine skøjtekjole på og få håret sat fint op.

Klubnåle:

I løbet af sæsonen vil der blive afholdt små tests. Testene består af elementer fra træningen, som børnene er fortrolige med. Når man har bestået testen kan man købe en klubnål.

Børnene er altid stolte, når de har bestået en test og de bærer med stolthed klubnålen på deres træningstøj eller skøjtetaske. Man kan i alt bestå 6 klubnåle.

Vild med skøjtning:

Det er optimalt at starte med kunstskøjteløb i 3-6 års alderen, men man kan starte i alle aldre. Løberne lærer forbavsende hurtigt at suse af sted på skøjterne og lærer pirouetter, skøjtespring mv. Det er selvfølgelig forskelligt, hvor hurtigt løberne udvikler sig, men efterhånden som man tilegner sig flere skøjtemæssige færdigheder har man mulighed for at rykke til en af klubbens øvrige hold. Dette aftales i samarbejde med klubbens trænere/Funskateansvarlige.

Esbjerg Skøjteklub har ansat 2 professionelle skøjtetrænere.

Trænerne varetager sammen med klubbens hjælpetrænere den daglige træning på isen, off-icetræning og udarbejder programmer til løberne mv.

Ud over vores fuldtidsansatte trænere, så har vi også et antal hjælpetrænere samt hold-i-hånd piger/drenge.

Vi glæder os til at se dig i Esbjerg Skøjteklub!

Med sportslig hilsen

Esbjerg Skøjteklub