Nyt medlem

Skøjteskolen, Teenbegyndere og Voksenholdet er Esbjerg Skøjteklubs hold for nye og letøvede skøjteløbere. Holdene henvender sig til alle, som har lyst til at lære at stå på skøjter – både drenge og piger.

Har du aldrig stået på skøjter før, så er der hold-i-hånd piger/drenge, som vil sikre dig en god start på isen.

For at børnene bedst muligt kan koncentrere sig om træningen, så anbefaler vi, at forældre og søskende opholder sig i Bo Bedre Loungen. Herfra er det muligt at holde øje med barnet/børnene. Hvis barnet/børnene får brug for forældrene i løbet af træningen, så vil I blive kaldt ned.

De første par gange må forældrene selvfølgelig gerne være i hallen, dog ikke ved indgangen til isen, hvor skøjteløberne går af og på.

 

Holdene er inddelt efter alder

Skøjteskolen er for de 3-9 årige.
Teenbegynder er for de 10+ årige.
Voksenholdet er for de 16+ årige

Holdene bliver undervist af klubbens trænerteam. Der trænes 1 – 2 gange om ugen.

Kontingent:

For at holde kontingentet så lavt som muligt, så skal man også hjælpe i klubben i henhold til klubbens Pointsystem. Man kan hjælpe til klubbens konkurrencer, til offentlig skøjtning, isdisco, Skøjteudlejningen på torvet osv.

For medlemmer på Skøjteskolen, Teenbegynder og Voksenholdet drejer det sig om 6-12 timers arbejde i løbet af en sæson. Der vil altid være en erfaren person, der vil hjælpe med at passe en vagt, så man ikke skal stå i en ukendt situation.

 

Skøjter

Som nybegynder er det en god idé at leje skøjter, da kunstskøjter af en ordentlig kvalitet, er en dyr anskaffelse (ca. 1000 – 1500 kr). Vi anbefaler, at der lejes skøjter, når man går på begynderhold.

Skøjter kan lejes i klubben, det koster 100 kr. pr. måned eller 40 kr. pr. gang.

Henvendelse vedr. sæsonlejede skøjter kan ske på følgende e-mail
adresse: Mia@esbjerg-skojteklub.dk eller du kan spørge i klubben.

På sigt vil det være en god idé at købe sine egne skøjter, men snak altid med trænerne inden køb af egne skøjter.

Kig efter brugte skøjter/udstyr på Facebookgruppen Køb & salg af professionelt udstyr til kunstskøjteløb eller kontakt Skate-Bootique eller Skov Skating for køb af nye skøjter/udstyr.

Det er vigtigt, at du ikke køber skøjter i sportsforretninger eller varehuse, da disse skøjter ikke er gode nok til skøjtetræning.

Påklædning

Til skøjtetræningen er det vigtigt, at du har varmt og praktisk tøj på.

Tøjet skal være tætsiddende, så bukserne ikke “griber fat” i skøjten. Ingen comboybukser. Husk fingervanter – der er ingen adgang på isen uden vanter. Håret skal altid være samlet i en hestehale eller lignende, så det ikke er i vejen. Der er mulighed for at klæde om i klubbens omklædningsrum.

 

Off-ice

Der tilbydes også off ice træning for skøjteløberne på Skøjteskolen og Teenbegynder. Off ice træning er fysisk træning, som understøtter de færdigheder der er behov for at blive en dygtig skøjteløber.

Off-ice træningen er også vigtigt for at forebygge skader. Det er frivilligt, om man ønsker at deltage i off-ice træningen, men det anbefales, da det er en meget vigtig del af opvarmningen inden skøjtetræningen. Husk sjippetov.

 

Praktiske oplysninger

Ved alle træninger vil der være en repræsentant fra bestyrelsen/Skøjteskoleudvalget til stede, så du kan få svar på evt. spørgsmål. Klubben kan også kontaktes via e-mail Kontakt@esbjerg-skojteklub.dk.

 

Facebook

Esbjerg Skøjteklub har en gruppe for alle medlemmer/forældre af klubben, Esbjerg Skøjteklub Medlemsgruppe for medlemmer og forældre, hvor der løbende vil være informationer omkring evt. træningsændringer, sociale arrangementer, konkurrencer mv., så vi opfordrer dig til jævnligt at tjekke Facebookgruppen.  

 

Sociale arrangementer

Esbjerg Skøjteklub vil gerne have et aktivt klubliv og håber, at du og dine forældre vil hjælpe os med at få en klub, hvor det er sjovt at gå til skøjtning – både på og udenfor isen. Flere gange om året arrangeres sociale arrangementer, såsom fastelavnsfest, som foregår på isen, julefrokost osv.

 

Skoleferier

I Skoleferier (uge 42, 52, 7) kan vi ofte få mere samlet istid, hvorfor vi ikke har normal træningsplan. Træning i disse uger betales derfor særskilt.          

 

Konkurrencer

Allerede i løbet af den første sæson vil der være mulighed for at deltage FunSkatekonkurrencer. Konkurrencerne er tilrettelagt så alle kan være med, og det er en stor oplevelse for såvel børnene, som forældrene. Der vil blive afholdt informationsmøde inden man skal til sin første konkurrence.

Der er ingen krav til påklædningen til disse konkurrencer, men mange løbere benytter denne chance til at få deres første fine skøjtekjole på og få håret sat fint op.

 

Klubnåle

I løbet af sæsonen vil der blive afholdt små tests. Testene består af elementer fra træningen, som børnene er fortrolige med. Når man har bestået testen kan man købe en klubnål.

Børnene er altid stolte, når de har bestået en test og de bærer med stolthed klubnålen på deres træningstøj eller skøjtetaske. Man kan i alt bestå 7 klubnåle. Disse test bruges til indplacering på hold og til konkurrencer.

 

Vild med skøjtning

Det er optimalt at starte med kunstskøjteløb i 3-6 års alderen, men man kan starte i alle aldre. Løberne lærer forbavsende hurtigt at suse af sted på skøjterne og lærer pirouetter, skøjtespring mv. Det er selvfølgelig forskelligt, hvor hurtigt løberne udvikler sig, men når man består klubnål 2, så er man klar til at rykke til næste hold.  

Esbjerg Skøjteklubs trænerteam består af 2 cheftrænere, 1 assistenttræner, flere hjælpetrænere og hold-i-hånd hjælpere.

Vi glæder os til at se dig i Esbjerg Skøjteklub!

Med sportslig hilsen

Esbjerg Skøjteklub